15.4.06

Tulum al Cabaña

Hola,

hier zijn we nog een keer. We gaan jammer genoeg (het is al mooi geweest, maar we zouden hier graag nog enkele weekjes langer blijven) de laatste fase van onze reis in. Momenteel zitten we aan de Caraïben. We hebben voor Tulum gekozen omwille van de ruïnes aan de kust en het feit dat het minder toeristisch is. Net voor de kust ligt hier het op een na grootste koraalrif ter wereld, veel kans dat we daar morgen eens gaan schnorkelen (kwestie van Pasen te vieren). We slapen opnieuw in een Cabaña (een palmhutje), met een bed en een hangmat, op 20 meter van het strand.
We zijn ondertussen ook in Mérida geweest. Een mooie stad in Yucatan. Van daaruit hebben we de ruïnes van Uxmal en Chitzèn Itza bezocht. Tijdens onze uitstap naar Chitzèn Itza zijn we even gestopt aan een cenote (er is een ondergronds rivierennetwerk met verschillende meertjes en watervallen over gans Yucatan, en een cenote is zo een meertje). Daar hebben we een verfrissende duik genomen tussen de vissen en watervalletjes.
In Mérida waren er veel feesten tijdens witte donderdag en goede vrijdag. De kerken werden er drukbezocht door de diepgelovige Mexicanen.
Binnen twee dagen vertrekken we naar Playa del Carmen (de trekmicrobe heeft ons te pakken). Vandaar gaan we het eiland Cozumel bezoeken om er te schnorkelen en is er een rechtstreekse verbinding naar de luchthaven van Cancun.
Er zijn hier tevens verschillende cenotes die we kunnen bezoeken om te schnorkelen.

We zouden zeggen: ga je mee naar snorkelland, in de diepe zee. En beleef de gekke avonturen van de snorkels mee.

Groeten en een zalig Pasen,

Winke en Steven (... en Toeter)

P.S.:
- Aan iedereen die op weekend gaat: we wensen jullie goed weer.
- Wiet, de gidsen wisten hier niets over de fluitende tempel.
- Annette, er is geen Paashaas te zien. We denken dat het te warm is.
- Stevie G en Lientje, 2006 moet nog wel lukken.

7 opmerkingen:

Anoniem zei

mariakerke is home again:
hello there, net terug van weekendje maaseik en huppekidee, ik zit hier alweer te zien of er avonturennieuws is... En ja hoor, alweer schoon dingen te lezen. Het gaat wel snel hé... donderdag terug. Maar ik heb gelezen dat er frieten zullen zijn. Ook goed toch?
Dit weekend toch wat van de zon en de paashaas genoten. Weekend was fijn. Laat jullie daar ook nog slieren voor de laatste dagen.
En ipv snorkelland, zing ik hier : maak muziek en lach, zorgen voor een andere dag, zing en dans je rot, in de freggelgrot.
Kwestie van in de sfeer te komen om morgen weer te gaan werken ewaar.
Schetebezen, stel het nog wel é.
Bye.

Anoniem zei

Hier nog eentje vanuit la douce

Zeer zwaar paasweekend achter de rug de ouders van Bart en hun vrienden en Jo en Lucie zijn hier geweest. Ronald was vrij dus hebben we veel gegeten , gedronken, gegeten en oh ja ;... gedronken ook. Hebben de wijnroute gedaan was zeer goed en s'avonds een feestje gegeven in de garage (28 man). Zo te lezen verloopt alles bij jullie ongeloofelijk goed en hebben jullie een supervakantie, ronald zal toch gelijk hebben zeker??
Jullie hebben vele groeten van de franskiljons, David laat weten dat hij momenteel niet meer kan voetballen, rotuleprobleempje in de knie en Nathalie heeft ook een rotuleprobleempje, ge kunt ze namelijk rollen, Gilles is gans het weekend zat geweest, hij wordt peetje van het kindje van David en Nathalie, verder geen spectaculair nieuws. Geniet nog van jullie laatste dagen en tot binnenkort
Bisous

Anoniem zei

Dag Winke en natuurlijk Steven,
tweede poging om jullie toch een berichtje te sturen , ondertussen zitten we weer terug op het werk en ja Winke , het is stilte voor de storm denk ik. momenteel iedereen ontspannen en sommigen bruinverbrand... voor hoelang???
Geniet maar rustig verder en denk NIET aan ons!!!

Anoniem zei

Ja man!
Ik had jullie sprookje een tijdje niet gevolgd, tot nu dus...
Na een diepe zucht, terwijl ik naar buiten aan het staren was, wou ik toch nog iets uit Herzele laten horen. 't Is nie 't meetjesland, maar qua temperaturen is 't hier blijkbaar niet beter. Gelukkig kan vandaag 't venster toch al open zonder aan onze stoel te vriezen, en schijnt 't zonneke toch al op onze snoet als we in bad zitten, maar daar blijft het dan ook bij...
En ik die zo graag onze tuin zou in orde brengen voor de dag dat jullie bij ons een bbq'tje komen verorberen!
Als jullie Erpe - Mere of Zottegem passeren tijdens jullie laatste en hopelijk minst avontuurlijke verplaatsing (van Zaventem naar Basefield), spring gerust es binnen! Ik zal voor Caiperiña zorgen!
En ja!!! Ik ben ràààzend benieuwd om de foto's te zien! Misschien online?
Wat die gratis wereldreis betreft: is er nog plaats in uw "equipaje"?
Allé, goeie retour en tot ???

Anoniem zei

Steven en Winke,

Aan alles komt een eind.....
dus wensen wij jullie een aangename en confortabele vlucht en terugreis naar Bassevelde toe.

Doe maar een truitje aan,
deze zullen jullie nodig hebben.

Wij zullen blij zijn jullie terug te zien !!!!met mooie fotos en indrukwekkende verhalen.

Mama....Annette

Anoniem zei

Het is nu pas de eerste keer dat ik jullie verslagjes lees (schaam op jou Tim!). Het leest als een trein, dus ik ben in ieder geval benieuwd naar de foto's! Groetjes, Tim

Anoniem zei

Steveo, Winke

Same country, same trip, differte time. Fu@#1#g love it!!!!!
hoe ligt die hangmat van jullie?