11.4.06

Avonturen in Chiapas

Hola,

de Cañon del Sumidero was echt de moeite. Na bus, vliegtuig en paard zijn we nu beland in een speedboot die over het water ketste. Dwars door de veertien kilometer lange Cañon. De kapitein van dienst loodste ons langs krokodillen, gieren en andere bezienswaardigheden. Winke kiekte er op los en Steven kon de lenzenwissels met moeite volgen.
Nadien hebben we San Cristobal nog verder verkend: rondgeslenterd op marktjes, gewandeld door straatjes en genoten van de gezellige drukte. s' Avonds hebben we nog enkele cocktailkes gedronken in cafe Revolucion, inderdaad een leuke bar met goede muziek.
s´Anderendaags zijn we vertrokken naar Palenque, een helse busrit van zes uur, dwars door de bergen. Winke zag sterretjes op klaarlichten dag en kon jammer genoeg niet genieten van het adembenemende tropisch regenwoud.
Vandaag zijn we naar de cascades (watervallen) gegaan. Zowel Misol Ha, Agua Clara als Agua Azul waren pareltjes. Hoogtepunt van de dag: zwemmen in het azuurblauwe water van Agua Azul (what´s in a name) en dit midden in het woud.
Jammer genoeg liet de zon het vandaag afweten, desalniettemin zijn de temperaturen hoog en is het klimaat vochtig.
Morgen bezoeken we de ruines van Palenque. t´Schijnt de moeite te zijn.
s´Avonds nemen we de nachtbus naar Merida. Op weg naar nieuwe horizonten.

Winke en Steven.

P.S.:
- Eijkie en Luigi, breng gerust enkele pillekes Guiness mee, misschien kunnen we een ruil opzetten?
- Buren van Annette, deze zomer zullen de limoentjes, ron en ijs klaarstaan.
- Wat was dat met de reserven van Lembeke? Dubbele forfaitcijfers of wa?
- hANs, merci voor de update van de koers. Van een hefboomeffect gesproken.
- Mariakerke, ons poep is aan het herstellen.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi genieters

Ik heb nog een halvefles echte Tequila, die zal ik vanaf nu bewaren als digestivo.

Hier vannacht weer een mooi wit laagje op het gazon dus flinke nachtvorst, voorlopig missen jullie hier nog niets!

Nog veel plezier
de buurtjes van A

Anoniem zei

Mariakerke zegt:
Jammer dat ulder poep niet meer pijn doet... Ik had gewoon graag es een ander zijn poep verzorgd... Nee, ben content voor jullie zu.
Nu alweer met een speedboot op schok geweest. Wat is het volgende?
Gelijk iedereen zegt: hier nog steeds aan de frisse kant. Maar.... pas op.... men spreekt vanaf donderdag van 15graden! dat is al ne keer de moeite hé. Ik zal nog maar wat wachten om da pulleke 'bruinen zonder zon' te kopen. Ik wil jullie een paar weken na thuiskomst niet zien. Kwestie dat het kleurverschil niet teveel zou opvallen.
Doe het daar op dezelfde goede manier verder en blijven cocktails drinken hé.
Wij trekken het paasweekend naar Maaseik. Traktatie van 'schoonouders'. En het gevoel toch ook even weg te zijn.
Jiehah!
Trek nog veel schoon foto's en tot op de fotovoorstelling bij jullie thuis dan, met de nodige cocktails en ander lekkers uit mechico!
(hint hint)
liefs.

Anoniem zei

tennisseisoen ingezet deze namiddag,wel wat zon...maar bijtende wind, blauw van de kou van het terein gegaan, maar kontent...het ging vrij goed met de knie!!!!
Het water loopt hier ons uit de mond met al dat cocktail gedoe, maak maar dat je er wat van kan,en dat ze even lekker zullen smaken in Bassevelde dan in Mexico...
Geniet maar verder ....en breng de zon dan mee....AUB

A......

Anoniem zei

Hallo, cocktaildrinkerkes,

het moet daar wreed mooi zijn zo te lezen. Rijdt de facteur daar ook op een brommerke rond, of op een paard of met nen speedboot?

Pa

Anoniem zei

Hallo daar!!

Schitterend, watertandende reisverhalen!! Op dit eigenste moment is het hier aan 't regenen, bij een temperatuur van zo'n 5°... goed bezig...
Over cocktails gesproken, dit weekend is er de cocktailavond in 't Straatje. En de eerste keer dat jullie -'die hards' vanaf het begin- er niet zullen bij zijn!! Dat belooft... Doen ons best het gemis op te vangen.
Geniet van alles & van mekaar! probeer zoveel mogelijk mee te pikken (figuurlijk, Steven), want je weet, Stevo, kiezen...

Groeten vanuit Maldegem.

J & F.