12.4.06

De ruines van Palenque

Hola,

vandaag voor de eerste keer uitgeslapen. Dat deed deugd, want elke dag om half zeven opstaan zijn we niet gewend in Bassevelde (Steven toch niet).
Daarna de ruines van Palenque bezocht. Indrukwekkend. De combinatie van statige tempels en mystieke jungle zorgden voor een beklijvende sfeer. (of zou het de vochtigheidsgraad geweest zijn?)
Gedurende een goede drie uur hebben we zowat elke tempel beklommen met alle gevolgen van dien: geen last met de poep maar pijn in de benen. Maar ja voor nen keer dat we hier zijn. Dus ons hoor je niet klagen. Zeker niet als we lezen hoe koud het in het Meetjesland wel is.
In afwachting van de nachtbus naar Merida gaan we nog een lekkere visfilet gaan verorberen voor een appel en een ei.
Wat ook wel tof is, zijn de vele mensen, uit alle hoeken van de wereld, die we onderweg leren kennen. Op den duur zullen we nog gratis op wereldreis kunnen.

Hasta luego,

Winke en Steven.

P.S.:
- Pa, we hebben hier nog geen postbodes zien rondrijden. Maar ze hebben hier vast en zeker geen thermisch ondergoed nodig ;-)
- Fred y Julie, het is inderdaad soms moeilijk om te kiezen. Er is zoveel te zien en te beleven. We zouden krek dezelfde weg kunnen afleggen en totaal andere plaatsen bezoeken. Vele reizigers blijven hier dan ook voor enkele maanden. Succes met de cocktailavond. Dat zal zeker lukken. Horvathjen zal de boel wel in mekaar mixen. (of toch alleszins de cocktails ;-)
- Mama, we will take the wheather with us... in ruil voor stoverij met frieten.

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Bericht van de webmaster...

Op de algemene vergadering is vandaag met éénparigheid van stemmen beslist dat met onmiddellijke ingang het gebruik van een aantal woorden ten strengste is verboden. Daar deze te schokkend zijn voor de gemiddelde Meetjeslander.

Het betreft hier vooral woorden die de letters "zon" bevatten maar ook andere tropische termen zoals "cocktail" en "hangmat" zullen onmiddellijk verwijderd worden. Verder zijn bepaalde werkwoorden zoals "genieten" en "luieren" niet meer opportuun...

Onderzoek heeft aangetoond dat het lezen van dergelijke "explicit lyrics" schadelijk zijn voor de gezondheid.

Don't shoot the messenger...

Anoniem zei

Steve-O/Winke,
Ik kijk al reikhalzend uit naar kiekjes genre "Steve-O ontwijkt maar net een voorbijgierende wijdopengesperde krokodillemuil", "Winke met blik op oneindig en een bas-reliëf van een tropisch regenwoud", "statische tempels en mystieke jungle op een bedje van visfilet".....
Nieuws uit België : Conceiçao geschorst voor 4,5 maand, Zulte-Waregem (Standard kan nederlaag uit heenmatch niet rechtzetten)tegen Moeskroen voor de bekerfinale, VDK verhoogt spaarbonrente én woonkrediettarieven, en..... het vriest NIET !!! Nog één dag werken en dan 4 dagen genieten van hangmattoestanden met zonnige cocktails en de nodige luiers, met mijn excuses voor de getormenteerde Meetjeslander hierboven. I could not resist.
hANs

Anoniem zei

jaja we zijn er ook mee weg, hup naar de luchthaven. Alleen gaan ook naar het koude en natte weer brrrrrrr
maar het gezelschap zal veel goedmaken. ben echt benieuwd naar jullie foto's (krokodillen en al...).
Amuseer jullie nog en tot donderdag

Anoniem zei

Mariakerke zegt:
olala, pijn in de benen dees keer? Geen probleem, ook dar heb ik wel ergens een verloren zalfke voor hoor.
Altijd welkom om eens in mijn bak met 'smeerselkes' te komen neuzen.
En ik ben wel akkoord toch met de webmaster... Let een beetje op jullie woordenschat é. Het doet zere an d'oren. En an de reste.
G*n**t dus maar verder, wees ook nog l*kk*r l**, eet nog veel dingen voor een pr*m* prijsje, en doe gewoon al waar dat ge nog zin in hebt.
Leg nog veel contacten: een gratis wereldreis zie ik ook wel zitten.
Allé, ik ben de piste in want ik mag een kofferke pakken voor 3 dagen.... Da is toch ook al iets hé....
saluu.
Ah, nonkel Gérard en tante Carine
mocht ge dit toevallig lezen want ge zit er hier uuk geregeld eens op, op da site'tje: groetjes van ons voor ulder.

Anoniem zei

Maak je geen illusies, die cocktailkes en de vochtige atmossfeer zorgen voor die fameuze 'mystieke' sfeer!
Het amusement in Mérida, in het week-end is er van alles in openlucht te doen, straattheater en zo, en als je nog witte cowboyboots wilt met leguanenkoppen op, dan moet je bij de 'tres hermanos' zijn!

Groetjes uit Lembeke

Anoniem zei

Winke en Steven,

Vanuit uw dierbaar vaderland wensen wij u een Zalig Paasfeest toe.
Ik denk dat het Paasweekeind in Mexico een uniek gebeuren zal zijn om mee te maken.Temeer omdat de mensen daar toch zeer christelijk zijn.
Benieuwd of de paashaas daar ook bestaat ??????
Of dat Steven wel voor paashaas zal spelen???? met Steven weet je nooit he !!!!!!

En ik zal met plezier frieten met stoverij maken op donderdag als jullie thuiskomen.

Mama Annette

Anoniem zei

Net terug van een uitgeregend weekendje Bretagne...bij jullie ist duidelijk beter...Wij willen alvast een plaatsje reserveren in de agenda van 2007 (of moest het nog lukken 2006) voor een nabeschouwing en vettige details. Vanzelfsprekend met een cocktail maison. Keep on rocking in the free world !!!

sproetjes Steven en Eveline