1.4.06

Lavuiten ... deel 1

Buenos dias amigos,

hier het eerste (en misschien langverwachte) relaas uit Mexico City. Voor diegenen die het nog niet wisten: onze eerste overzeese reis is begonnen met zes uur vertraging. Ipv om 13.05u zijn we pas om 17.30u van de grond gegaan. Ondertussen wisten we al dat we onze aansluiting in Washington naar Mexico kwijt waren, maar United Airlines ging het oplossen.
De vlucht verliep goed, want zelfs Winke slaagde erin om zes uur te maffen. In Washington aangekomen liepen we vol spanning naar de balie. Alwaar we al snel te horen kregen dat we een nachtje in Washington mochten blijven om pas om 17.00u de volgende dag opnieuw te kunnen opstijgen. Damn, 1 dag verloren.
Na wat verloren lopen in een gigantische luchthaven, op zoek naar onze bagage, kwamen we te weten dat de bagage in de luchthaven gestockeerd werd om in te schepen de volgende dag.
Na een verblijf in een poepchicque hotel met enorme barkrukken en dito bedden (that's America) keerden we terug naar de luchthaven. Daar hebben we nog zeker drie keer gecheckt of onze bagage wel op het juiste vliegtuig zat. 'Yeah Yeah, don't worry, everything is ok' zeiden ze. En wat bleek...

Lavuiten deel 2.
Onze bagage was niet meegevlogen... daar stonden we in Mexico City. Na wat getelefoneer beloofde men ons dat we vandaag zeker de rugzakken zouden hebben. Volgens onze laatste informatie zouden ze moeten arriveren tegen 00.00u (local time). we zijn in blijde verwachting van een verse onderbroek, t-shirt, kousen, ... en toiletgerief.
We hebben het niet aan ons hart laten komen en vandaag al een groot deel van de stad bezocht: Zocalo, templo mayor, chapultepec, palacio national en last but not least: the national archeoligical museum.
Morgen gaan we naar Teotihuacan, een gigantische site uit de Toltekenperiode, en de basiliek de guadeloupe. Dan blijven we nog 1 nachtje in Mexico om vervolgens de bus te nemen naar Oaxaca.

We hopen ook daar een internetverbinding te vinden en houden jullie verder op de hoogte. Alvast bedankt voor de leuke reacties. Keep it up.

Hasta la vista,

Winke en Steven.

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Gegroet o gij o ginder verre,
jongens, jongens, het is alweer de moeite hoe het daar gestart is. Maar allé hup, inderdaad, niet aan jullie hartje laten komen. Ik zou alleszins content zijn om 'versche' kleren aan te kunnen trekken, maar dat zal ondertussen toch wel in orde gekomen zijn ewaar?
Veel fun n avontuur op jullie verdere tocht. Genieten genieten genieten.
Hier is't momenteel strontregenweer. Gesellig hoor zo voor in de vakantie.
Hoe wij de komende 3 weken gaan vullen? Och, net iets minder spannend dan bij jullie... Beetje shoppen, beetje kuisen, beetje op bezoek gaan bij baby's, beetje speuren naar oude leuke spullen, beetje in de tuin wroeten bij beter weer, wachten op de paasklokken,...
Scheetjes, stel het daar goed en hopelijk lezen we gauw meer.
byebye uit mariakerke

Anoniem zei

yella!

hier een paar tips voor trippers.
1. Als uw onderbroek niet arriveert, geen probleem. Draai het broekske dat ge nu aan hebt binnenstebuiten.
2. Als uw broekske nog altijd niet aangekomen is en er zit ook al een fijn bruin streepke langs de binnenkant van uw binnenstebuitengekeerd broekske: kruip dan in uw jeans in uw blote flikker. Maar mannen: opgelet van de zipper!

Ziehier nog wat voetbalnieuws:
1. Daniel van Buyten heeft zich ge-out als .... hetero. "Ik heb een Franse vriendin en ik wil kinderen na mijn carrière". Moeten die hun kousen dan ook tot boven de knie dragen, daniel?
2. Anderlecht geraakt niet voorbij Flokeren. (1-1) En Nicolas de Fruitspek blesseerde zich al aan de knie. Volgende keer kousen optrekken, nico?
3.De uitslag van de B-reserven is nog niet bekend. Daj was er niet, willie niet, joris en Bram niet. Afijn, twas weinig volk.

Mehiekoo, mehie-ie-ie-koooo!
groeten. Teamgeist

Anoniem zei

Hallo, Winke en Steven,
goed dat jullie van de reis genieten. Het is blijkbaar een veel voorkomend verhaal dat valiezen(rugzakken) niet op tijd meereizen daar in Mexico. Ondertussen is de zon gaan schijnen en kunnen we in de tuin vroeten. Groetjes nog en tot verdere berichten. Pa&ma

Anoniem zei

ola,

och niet met inzitten met die bagage, is alweer een zakje minder mee te sleuren!
veel pret op de bus naar Oaxaca, en geniet van de cactussen onderweg!
goed insmeren met zonnecrème, als die niet in jullie verloren rugzak zit en we kijken uit naar de volgende aflevering!
groetjes uit lembeke van mensen met mexico-ervaring

Anoniem zei

PS Er is een internetcafé in Oaxaca niet ver van de Zocalo en de kathedraal, gemakkelijk te vinden!

Anoniem zei

Hallo beiden (take 3, vorige 2 pogingen vakkundig de nek omgewrongen wegens meningsverschil met PC...),

Hopelijk al wat op jullie positieven na de 'vers ondergoedloze' dagen... Valt Mexico wat mee? Hartelijke mensen? Gigantische drukte?
Hier is het op dit moment zondag namiddag. Tom Boonen heeft daarnet voor de tweede maal de Ronde gewonnen (ontsnapping met Leif Hoste, afgemaakt in een soort sprint), Buffalo's hebben gisteren Club vernederd (4-1, 3 maal Boussoefa), beloften & B-reserven speelden gelijk (resp. 2-2 & 1-1), en vanavond dé ontknoping in 'De Parelvissrs'. Je ziet, gebeurt hier toch nog iéts. Hou ons op de hoogte van jullie avonturen!!

Vele groeten.

Frediño (alias Hein) & Julie

Anoniem zei

Steve-O & Winke,

Zelf zat ik altijd al met de schrik op reis geconfronteerd te moeten worden met "het leven zoals het is op... London Heathrow" en andere vluchtbelemmerende stoorzenders. Bizar dat jullie én een zware vertraging én bagageverlies samen in jullie eerste tequila gemixt kregen !
Het overzicht van Sportief België heb je al gekregen, dus rest me hier enkel jullie een vlotte maandag en dito bustrip te wensen. Take care ! hANs