2.8.07

My mojito in la bodeguita, my daiquiri in el floridita (Hemmingway)

Buenas dias amigos,

Havana esta muj bonito.
We verblijven in een schitterend hotel (een oud klooster: los frailes), met een zeer ruime kamer en balkon. En dit knal in het centrum van Habana Vieja.
Echt een goede start voor onze honniemoen.
Havana zelf is een wondere stad: van de rustige straten van oud havana, over de drukke wegen in centrum Havana (we blijven ons vergapen aan de old timers) tot de lekkere cocktails in de gezellige bars. En ja, we hebben er al enige achterover geslaan. Ze drinken dat hier gelijk limonade (en wij ook)...
Ondertussen hebben we al het een en het ander bezocht: de vele pleinen, steegjes, capitool, gran theater, la bodeguita del medio, el floridita, museo de la revolucion, en... museo de ron...
Onze voeten doen al zeer, maar gelukkig zijn er de coco's, de soortement risksjas en paard en koets. Een belevenis op zich.
Morgen vertrekken we naar de Vinales vallei met de huurwagen. Naar het schijnt zeer de moeite.
Verder is het hier muj caliente en staat er op elke hoek van de straat wel een of ander bandje te spelen. De salsa is nooit veraf.

Hasta la proxima. (afwachten of we verder in Cuba nog internet toegang zullen hebben...)

Groeten,

Winke en Steven.

11 opmerkingen:

Anoniem zei

¡Muy feliz que esten bien! Que disfruten mucho en Cuba y atención al tráfico. Conduzcan sin tomar mojitos, puedan tomarles después.
¡Hasta luego!

Anoniem zei

Hallo Winke en Steven,

Blij jullie eens te horen vanuit Cuba,zo te lezen hebben jullie een goeie start genomen en al veel gezien. Na het mooie huwelijksfeest hebben jullie dat zeker verdient,want er waren zeker enkele slaaploze nachten aan voorbijgegaan. Wijzelf genieten nog steeds na van deze mooie dag, een dag om nooit meer te vergeten.Wij wensen dan jullie nog een zeer mooie reis toe, geniet van al het moois dat te zien is in Cuba,en laat ginder maar eens zien dat jullie ook de salsa onder de knie hebben.vele groeten vanuit Bassevelde,ma en pa

Anoniem zei

Dag honniemoontjes,
Leuk om jullie alweer te kunnen volgen! Fantastisch verslagje zodanig dat ik het gevoel heb er bijna zelf te kunnen zijn. Oldtimers à volonté? Brecht zal het graag horen.... Cocktails gelijk limonade... Waarom ook niet? Geniet er van met volle teugen.
Waarschijnlijk blijft de roes gewoon verder duren! En gelijk hebben jullie.
O, en lief neefje, 't is een dagje te vroeg: maar a happy one on Sunday hé! Dikke pieperkes stuur ik mee.
Liefs aan allebei!
PS: daar lukt het ook zeker om te houden van elkaar tot aan de maan en terug?
Nansie.

tante Ria & pépé Charles zei

Dag Steven, eerst en vooral een gelukkige 29e verjaardag gewenst!
Dag jullie "samen", niet te zat van al die coctails en zorg er voor dat de buren niet gaan klagen hé! Geniet maar van de honeymoon en de havana's en ... vooral van "samen". Hier is de zomer eventjes langs geweest vandaag en morgen weeral de Belgische zomer met regen.
Knuffels,
pépé Charles en tante Ria
ps morgen op controlebezoek, het oog ziet er nog altijd niet goed uit.

Anoniem zei

Feliz Navidad...mateke, ik wist wel dat ge ging achterkomen. Geniet er nog maar van want uit ondervinding weet ik dat het op 30 gedaan is.

PS C'est buffalo o o o o o o o o o

Anoniem zei

hallo stevie en winkel

alvast een gelukkige verjaardag in retard waarvoor onze excuses drink er toch nog maar nen leffe op das genen mojito maar ook niet slecht.
Kunnen zo de route meevolgen hebben dezelfde weg gevolgd. Nog geen problemen gehad om nafte te vinden. Nog juist een hart onder de riem wij zijn thuis gekomen van Cuba en wogen samen nog 70 kg. Veel sterkte nog
Bisous
de franskiljons

Anoniem zei

Dag Stevie en Tinkie Winkie,
Veel groetjes van uit De Boog in Eeklo city. Pa is nog is heerlijk in verlof en ma al goe aan t'werk. leuk om al wat reisverslagen van jullie te lezen,zo kunnen we meegenieten.
Beleef het maar zo intens mogelijk dan kan je nog veeeel navertellen en Winke veeeel kiekjes nemen hee, ook van die schone kindjes ginder.
Liefs
Ma en pa

Anoniem zei

Hopeloos te laat (jullie zijn waarschijnlijk niet anders van mij gewoon é) maar toch nog een prettige verjaardag voor onzen Steven !!! Brechje heeft al een mooie verjaardagstaart gekleurd die ze met veel plezier (en blozende kaken) zal komen overhandigen eens jullie terug zijn.

Geniet nog van de prachtige reis ! En ook ik ben al benieuwd naar die prachtige fotos die jullie daar gemaakt hebben want het klinkt in ieder geval fantastisch ... veel plezier nog.

Groetjes vanuit Kaprijke

Anoniem zei

Steven en Winke,

Alles goed in Cubaland???
Nog niet te zat van de cocktails?

Hier alles goed bij ons. Al 1 keer aan de zee kunnen zitten. Helden in t Park, man,man, man....
Vanaf vrijdag zijn wij in verlof en wij het er ons ook eens van pakken!!!!
Het zal dan tot op het vuurwerk zijn.
Ik hoop nog snel iets te kunnen lezen van jullie.

Elke en Filip

Anoniem zei

ddd

Anoniem zei

Dag vriendjes!

Eerst en vooral een late gelukkige verjaardag voor onzen Steven! De mojito's hebben blijkbaar al rijkelijk gevloeid en ik zou zeggen: laat ze nog maar vloeien...
Als ik jullie verslagjes lees, dan komen de herinneringen aan Cuba weer tot leven en ben ik heimelijk een beetje jaloers: de oldtimers, het paard met koets, de "cocotaxis", la bodeguita del medio, de Vinales vallei,... het is een droom.
Een echte aanrader is ook met een zeilboot midden op zee gaan om (in een soort afgebakende ruimte) met dolfijnen te "dartelen"... ideale setting om foto's te nemen.
Geniet samen nog van elk romantisch moment, de warmte (hier valt het water momenteel met bakken uit de lucht) en de rust!
Dikke zoenen,
Griet & Co.